Vissza a bejegyzésekhez

Tippek az esküvői dekoráció tökéletes megálmodásához

A tökéletes esküvői dekoráció minden menyasszony legnagyobb álma. Ahhoz, hogy minden gördülékenyen menjen a dekoráció megtervezésénél, megosztunk Veletek néhány hasznos tippet és tanácsot.

  • Érdemes a helyszín színeivel harmóniában lévő színkombinációt választani a dekorációhoz, sőt már a helyszín kiválasztásnál is érdemes figyelni az uralkodó színvilágot, a falak, bútorok színeit, hogy mennyire lesz beleilleszthető a megálmodott dekoráció színvilágába.
  • Ugyanilyen fontos, hogy a dekoráció stílusa a helyszín stílusával harmóniában legyen. Érdemes az uralkodó elemeket, bútorokat megfigyelni, ha például egy fával borított helyszín mellett döntötök, akkor nyugodtan tervezhettek rusztikus vagy vintage stílusú dekorációt, viszont, ha egy elegánsabb dekorációról álmodoztok, akkor inkább egy villa vagy elegáns terem mellett döntsetek.
  • Ha tálszervizes felszolgálási módot választotok a Nagy Napra, akkor számolni kell azzal, hogy az asztalon kevesebb hely marad a dekorációnak, ezzel akár túlzsúfolt hatást is keltve. Érdemes ezért előre tisztázni, hogy mennyi és mekkora tálak fognak kikerülni az asztalokra. Táblaasztal esetén ez még inkább érdekes kérdés, hiszen ott még kevesebb hely áll a rendelkezésre.
  • Számoljatok azzal, ha sokan ültök a főasztalnál (mondjuk több, mint 4 fővel) akkor jóval több dekorációra van szükség, hogy a főasztal és Ti is méltó kiemelést kapjatok. Nem elég csupán egy picike kis dísz középre, hanem mindig arányosan, figyelembe véve a létszámokat kell megtervezni a főasztal dekorációját.
  • Kedves gesztus, hogyha a stáb asztalára is terveztek egy kis dekorációt, főleg, ha a vendégek asztalaihoz közel ülnek ők is. Sőt érdemes név szerinti ültető kártyával is készülni nekik.
  • Érdemes a helyszínnel előre egyeztetni azt is, hogy mi kerül ki az asztalokra a terítékeken kívül. Sok helyen különféle ízű üdítőitalokat, 1,5 l-es palackokat, színes gyümölcsös süteményeket tesznek ki a megterített asztalokra, melyek a színben és stílusában tökéletesen megálmodott dekorációt hazavághatják. Nincs is bosszantóbb annál, minthogy a gyönyörű púderrózsaszín, fehér kompozíció közepén jó néhány palack Sprite, Cola vagy Fanta áll.
  • Az egységes összhatás érdekében érdemes a polgári szertartás helyszínére is 4 db szék masnival és székhuzattal készülni, mert így lesz tökéletes az összhang az egyes helyszínek között.
  • Ha igazán melegséggel teli hangulatot szeretnétek elérni, akkor minél több mécses, gyertya kerülhet az asztalokra. Amikor vége van a vacsorának és lejjebb veszik a fényeket, akkor nagyon hangulatos fényt biztosítanak ezek a dekorációk.
  • Ha szeretnétek, hogy a dekoráció fényképek formájában is emlékként megmaradjon, akkor érdemes a fotósotokkal egyeztetni azt az időpontot, amikor le tudja fotózni a már elkészült dekorációt, még azelőtt, hogy a vendégek bemennének a teremben. Erre sokszor nehezen jut idő, de ha előre megbeszélitek, akkor biztosan lesz rá mód, hogy gyönyörű képek készülhessenek a dekorról is.
  • Végül ne a dekort hagyjátok utoljára! Hogyha számotokra a dekoráció az esküvő fontos eleme, akkor időben kezdjetek el tervezgetni, hogy ne legyen rohanás belőle. Így akár már a meghívó kiválasztásánál is a dekorációval azonos színt, stílust és designt tudtok megálmodni

Reméljük, hogy hasznosnak találtátok a tippjeinket és ezzel segíthettünk Nektek a készülődésben és a tökéletes dekoráció megálmodásában!

Jó készülődést kíván az Excellent Wedding Design csapata!