Vissza a bejegyzésekhez

Várnál egy évet az eskü és a lakodalom között? Mádai Vivien megtette

Mádai Vivien tavaly mondta ki az igent szerelmének, Zolinak, alig egy évvel azután, hogy először találkoztak a Balaton partján. Most pedig 'balatoni életérzésű' lakodalomra készül - amelyhez profi segítséget választ. Czank Lívia interjúja

Miért döntöttetek úgy, hogy egy év különbséggel szervezitek meg a polgári és az egyházi esküvőtöket?

"Már nyolc hónapos terhes voltam Zénóval, a kisfiunkkal. Mindenképpen szerettük volna, ha családba érkezik, ezért házasodtunk össze, mielőtt megszületik. De akkor már úgysem bírtam volna táncolni, és sokáig fennmaradni, jobbnak láttuk, ha kettéválasztjuk a polgári és az egyházi szertartást, valamint a partit is későbbre halasztjuk."

Hol tartottátok a szertartást?

"Balatonfüredi lány vagyok, így nekem az a vidék a minden. Szerencsére, Zoli is nagyon szereti a környéket, így nem volt nehéz meggyőznöm, hogy ott házasodjunk össze az önkormányzatban. A szertartásra egy ultrahang vizsgálat után indultunk. Már készen volt a hajam, a sminkem, kérdezték is a klinikán, hogy hova ilyen csinosan? Nagyon meglepődtek, amikor mondtam, hogy az esküvőnkre igyekszünk éppen. Kicsit visszamentünk az időben, mivel a szüleim is a füredi önkormányzatban mondták ki az igent egymásnak. 26 év alatt mit sem változott a helyiség romantikája. Csak a szűk családot hívtuk meg, meghitt szertartás volt, mindenféle felhajtás nélkül. Akkor tényleg az volt a fontos, hogy végre egy család legyünk, férj és feleségként élhessünk másnaptól. Mindkettőnk tanúja a testvérek közül került ki. Akkor már eldöntöttük, hogy lesz egy nagyobb parti is, csak ahhoz több időre volt szükségünk és persze arra, hogy Zénó megszülessen. Mindenki elfogadta és megértette a környezetünkben az ötletet."

Azóta Zénó már nagyfiú, így hamarosan sor kerülhet az egyházi esküvőre és a nagy partira?

"Igen, már szervezés alatt van a dolog, mivel jövő tavaszra tervezzük. A ruhám megvan, egy üzletben láttam meg. Egyetlen darab volt belőle, az is az én méretemben. Égi jelnek vettem. Szívesen mesélném tovább, hogyan néz ki, de Zoli nem láthatja - és olvashatja - az esküvőig (nevet). Ahogyan a polgári szertartást, úgy az egyházit is a Balatonnál fogjuk tartani. Maga a házasságkötés a Tihanyi Apátságban lesz. Vallásos emberek vagyunk mind a ketten, az én keresztelőm és a kisfiunk keresztelője is ott volt. Az utána rendezett esküvői parti bizonyos részletei is körvonalazódnak már. A téma a balatoni életérzés. A pasztel színek, a bézs, a púder, a kék, a lila lesznek a kiindulópontok és természetesen a levendula sem hiányozhat a dekorációból. Nagyon tetszik, amikor este világító lampionokat enged fel a násznép a levegőbe. Romantikus és meghitt szokás, így ez is felkerült a listára." (Sajnos betiltották a lampionokat tűzveszélyességük miatt. - a szerk.)

Egyedül vagy esküvői szolgáltatók segítségével szervezitek a Nagy Napot?

"Mindenképpen szeretnénk esküvőszervezőt is felfogadni, mert kisgyerek mellett biztosan nem jutna elég időm a teendőkre. Aggódással és stresszel pedig nem szeretném tölteni ezt az egyébként szép időszakot az életemben. Nem mondom, hogy nem lesznek konkrét elképzeléseim, jó lenne, ha csapatmunka lenne a szervezés. Szeretném kivenni én is a részemet a munkából és a megvalósításból, de kell egy koordinátor, akivel egyszerűbb lesz minden. Amit mind a ketten fontos részleteknek tartunk Zolival, az étel és a zene. A klasszikus fogások mellett tesszük le a voksunkat, sokféle hús és köretek, magyaros ízvilág, éjfélkor töltött káposzta. Sosem szerettem azokat a kis falatkákat, amiket pincérek tálcákon szolgálnak fel. Bőséges vacsora, tánc kifulladásig, így fest a mi elképzelésünkben egy jó lagzi. Na, meg a torta! A zenében is egyezik a véleményünk, DJ-t szeretnénk és egy különleges előadóművészt. A DJ zenei palettája a legsokszínűbb, a mulatós zenétől a modern dallamokig mindent szeretünk, a családunk és a barátaink is szeretnék bulizni, így a legjobb repertoárral kell lenyűgözni őket. Emellett örülnénk egy fellépőnek is, akinek a személyét ugyan még nem döntöttük el, de egy körülbelül egy órás előadással szeretnénk, ha megfűszerezné az estét."​

A teljes cikket a FemCafe.hu Esküszünk! Blogjában olvashatod el, ide kattintva...