Vissza a bejegyzésekhez

Tippek a tuti esküvői fotókért!

Az esküvő egyszeri és megismételhetetlen esemény, így nagymamaként hiába bizonygatod majd, hogy milyen szép volt minden, ha a fotók egészen mást tükröznek majd. Ha nem akarod egy életen át rejtegetni az esküvői képeidet, akkor fogadd meg az alábbi tippeket!

Az esküvői fotózás az az eleme az eseménynek, ami az összes többivel ellentétben nem emeli a nagy nap fényét, nem díszit, nem ehető, nem exkluzív, viszont mindazt, ami szép volt aznap, egy életre megőrzi neked, ha jól sikerül. Emiatt válik igazán nehéz döntéssé a megfelelő fotós kiválasztása, illetve az a dilemma, hogy te és a párod mit tehettek azért, hogy a lehető legszebb képek készüljenek rólatok. 

Ami fontos:

Időben kezdj el nézelődni az interneten! Ne pár kiragadott kép alapján dönts, ha valakinek tetszenek a képei, kérd meg, hogy mutasson neked teljes anyagot egy esküvőről.
Tartsd nyitva a szemed, ha meghívnak egy esküvőre, itt élőben is láthatod, hogy hogy dolgozik a fotós és később megkérheted a párt, hogy mutassa meg a kész képeket, így biztos nem veszel zsákbamacskát.
A költségek összehasonlításánál legyél résen, nézd meg, hogy kinél pontosan mit tartalmaz a kínált csomag, mert a végén kijöhet, hogy az olcsóbb esetleg mégis drágább!

Bodnár István esküvői fotós szerint fontos, hogy

úgy keressünk szakembert, hogy már megvannak a terveink az esküvő tematikáját, hangulatát illetően, így könnyebb lesz eldönteni, hogy melyik fotós stílusa passzol a mi elképzeléseinkhez. A nagy napon nyugodtan engedjük el magunkat, élvezzük a pillanatot, mert pont ezekből a szituációkból születnek az igazán érzelmes, művészi képek.

Légner Zoltán esküvői fotós tanácsa az, hogy

amennyire lehetséges, a forgatókönyvben hagyjunk elegendő időt a fotózásra, a kapkodás nem tesz jót a hangulatnak. Ha van rá lehetőség, akkor legyen késő délutáni időpontban a fényviszonyok miatt. Jó, ha a fotózáskor viselt sminket még előtte kipróbáljuk (akár a jegyesfotózáson), így elkerülhetjük a kellemetlen meglepetéseket.

Mindkét szakember hangsúlyozta, hogy olyan fotóst válasszunk, akit szimpatikusnak találunk, és jól érezzük magunkat a társaságában, hiszen sok időt töltünk majd együtt és a felszabadult hangulat a képeken is visszaköszön majd.