Vissza a bejegyzésekhez

Programok az esküvőn

Ezért érdemes kedves mozzanatokat tervezni, ami mindenki számára emlékezetes lesz. Hívhattok sztárvendéget, de magatok is gondoskodhattok a szórakoztatásról.

A meglepetés-tánc

Néhány éve nagy divat már, hogy a friss házasok a lakodalom elején meglepik a vendégeket egy vidám, közös produkcióval. A táncos lábú párok megalapozzák a vidám hangulatot és a komoly, templomban, házasságkötő teremben eltöltött perceket is oldják a vendégekben. Tegyék el a zsebkendőt, ez itt a buli ideje!

Szigorúan alapos gyakorlás után lépjetek parkettre, hiszen a vicces is könnyen nevetségessé válhat, ha nem úgy sül el, ahogy terveztétek. Érdemes tánctanár segítségét kérni az ötlet megszületésekor, legalább két hónappal az esküvő előtt. Így meg tudjátok tanulni a lépéseket, összehangoltan fogtok mozogni, ami fantasztikus látvány és élmény lesz mindenkinek.

A lufi-üzenet

A ceremónia után, de még a vacsora előtt oszthattok szét a vendégek között bérmentesített, laminált levelezőlapokat, amiket a saját nevetekre címeztek meg. A násznép titkos jókívánságokat írhat a lapokra, amiket aztán héliumos lufira kötve felengedtek közösen az égbe! Ha valamelyik lezuhan, azt a megtalálója postára viheti. Volt példa már arra is, hogy a felengedési helytől több ezer km-re találtak meg és adtak fel lufi-üzenetet. Hozzátok hány ér majd célba?

És a nyertes…

A lakodalmi műsort színesíti ez a mozzanat is. Osszatok ki tollakat, lapokat. Ezek lehetnek pl. az ültetőkártyákkal harmonizáló színű és mintájú kártyák is. Minden meghívott írjon fel a saját kártyájára valamilyen fogadalmat, amit teljesítene felétek. Pl. befizet titeket egy wellness hétvégére az első évfordulótokon, vagy meghív vacsorára, esetleg megveszi nektek a babakocsit, ha eljön az ideje. Az összes összehajtott kártyát tegyétek egy nagy edénybe és húzzatok ki 5-öt, esetleg többet, ha nagyon népes a társaság. Akinek az ígéretét kihúztátok, annak teljesítenie is kell azt!

Ha van ceremóniamesteretek, vőfélyetek, biztosan előáll még számos ötlettel. Bontsátok táncos és pihenős szakaszokra az estét, legyen színes a program, de ne megterhelően.  Fontos, hogy szabadon, boldogan tudjátok megünnepelni életetek egyik legszebb napját!