Vissza a bejegyzésekhez

Nászajándék

A nászajándék kérdése az a pont, ahol keménynek és szívtelennek kell lenni. Már nem érvényes az a tézis, hogy nem illik megmondani, mit akarunk, különben bokáig gázolhattok majd a szószos tálakban!

Mire való a nászajándék?

Régen a menyasszony mellé olyan hasznos holmikat adtak a lányos háztól, ami a közös élet elkezdéséhez szükséges volt. A szülők többnyire haszonállatot, esetleg földterületet ajándékoztak az újdonsült házaspárnak, akik innentől kezdve teljesen független gazdálkodásba kezdtek.

Az üzenete: Üdv az új életben, mától fogva gondoskodj magadról!

Merj kérni!

Mivel nászajándékot biztosan fogtok kapni, csak az ajándékozót segíted azzal, ha leszűkíted a vágyott tárgyak listáját. Mivel az egybekeléskor sok pár már közös háztartással rendelkezik, ezért csak te tudhatod, mire van még szükségetek.

Írj ajándék listát, amit a násznép majd okosan feloszt egymás között. Ki-ki a maga anyagi helyzetéhez mérten tud majd vásárolni és nem is kell törni a fejüket, ha pontos leírást adtok, hogy mit fogadnátok szívesen.

Gyűjtsetek célokra, így például egy hosszabb utazást, ház-, vagy autóvásárlást is megjelölhettek az ajándéklistán, így egyértelmű lesz, hogy pénzt vártok a tárgyi meglepetések helyett.

Az ajándéklistát elküldheted az esküvői meghívóhoz mellékelve, de akár feltöltheted a netre is, hogy mindenki számára könnyen elérhető legyen.

Köszönd meg!

A köszönő ajándéknak több funkciója is van: háládat fejezheted ki vele, amiért megtiszteltek Titeket azzal, hogy részt vettek az esküvőtökön és lehet egyfajta válasz a nászajándékra, vagy a menyasszonytánc során bedobott pénzösszegre.

Mindenesetre az résztvevő úgy érzi, hogy a könnyezős perceken, a vacsorán és a bulin kívül kapott valami igazán maradandót is, ha egy apró, személyre szóló emléket ajándékoztok neki.

Addig is listakészítésre fel, ne legyetek szégyenlősek!