Vissza a bejegyzésekhez

Mit adhat egy esküvői fotós pályázat a karrierednek?

2012-ben és 2013-ban sokad magammal én is elindultam a Pillanart által szervezett Év Esküvői Fotósa pályázaton. Mindkét évben néhány fotóm bekerült a döntős képek közé. Dobogóra nem kerültek, díjat nem nyertem, de fotóimat és nevemet megismerték pályatársaim, munkatársaim, az esküvőszervezők, az esküvői filmesek és sokan mások, akik érdeklődve figyelték a pályázat kimenetelét.

2013-ban ért az a megtiszteltetés, hogy a Hungarian Wedding Award - Év Esküvői Fotográfusa díjat nekem ítélte meg az esküvő szakma közössége.  Fantasztikus élmény volt. Hetekig a gratulációkban és a jókívánságokban fürödtem, semmivel nem összehasonlítható érzés. Az igazi siker azonban csak ezután jött:  ismertség hirtelen megugrása az esküvőszervezők, rendezvényhelyszínek, ceremóniamesterek körében – akiktől rengeteg ajánlás érkezik a mai napig, újság megkeresések (Digitális Fotó Magazin, Tripont fotoblog, Népszabadság, stb.).  Az elkövetkezendő két évben számtalan olyan esküvői fotós megkeresés érkezett, ami a 2013-as díjazásra hivatkozott. Ha nagyon utánaszámolnék mindez nagyon komoly anyagi sikerben is kifejezhető lenne.

A CEWES (Őszi Esküvő Kiállítás) által meghirdetett esküvői fotós pályázat olyan kapukat nyit meg minden esküvő fotózással foglalkozó kollégának, ami ma egyedülálló lehetőség Magyarországon.

Különlegessé teszi a független nemzetközi top fotósokból álló zsűri, a pénzdíjazás, és az publicitás, amit a résztvevők megkapnak.

A CEWES esküvő kiállítás oldalán is megjelenő döntős képeket naponta átlagosan 1000 esküvőjére készülő menyasszony és vőlegény nézheti majd meg. A kiállításon külön területet kapnak a kinyomtatott döntős képek, ahol további 7-8000 látogató ismerheti meg munkáidat és a nevedet.

Ennél több érvet nem tudok felsorolni. Ha te is az esküvő fotózást választottad hivatásodul, akkor ne hagyd ki ezt a fantasztikus lehetőséget!

Egy győztes képed neked is lehet, küldd el nekünk még ma!

Dégi Attila

www.eskuvoifotopalyazat.hu