Vissza a bejegyzésekhez

Mézesen, vagy násszal szereted?

A mézes hetek a házasságkötést követő időszakot jelöli. Ezekben a napokban a házaspárok csak egymásnak szentelik az idejüket, hogy az összecsiszolódáson, mihamarabbi gyermekáldáson munkálkodjanak.

Az elnevezés igen praktikus okokra vezethető vissza. Régen a vetést követően és az aratás megkezdése előtt tartották az esküvőket. A legtöbb házasságkötés a nyári napforduló idejére esett, ezekben a napokban szokás kipergetni az adott évben először a mézet, így ez az időszak tényleg mézes volt. Akkoriban csak az igazán tehetős réteg engedhette meg magának az utazást, azonban ez nem kötődött szorosan a mézeshetekhez. Tehát aki a mézeshetekre esküszik, otthon marad!

 

A nászút már egy modernebb találmány. A mai párok leginkább a szervezés fáradalmait igyekeznek kipihenni egy-egy egzotikus nyaralás alkalmával és megünneplik a közös élet kezdetét. A rokonoktól, családtól távol, a kíváncsi tekintetektől rejtve feledkezhetnek egymásba, és csak a pénztárcájuktól függ, hogy milyen helyen teszik ezt. Sokan emiatt kérik nászajándékul az utazás költségeihez való hozzájárulást. Az életünk folyamán az egyik legfontosabb esemény a házasság megkötése, ezért érdemes ehhez illően megünnepelni és emlékezetessé tenni. Ajándékozzátok meg magatokat egy kis luxussal!

 

Hová menjünk nászútra?

 

Bárhová, de leginkább olyan helyre, ahová talán csak most az egyszer juthatunk el életünk során. Mindenképpen legyen megismételhetetlenül romantikus!

Válasszunk egzotikus úticélt! A hírességek is ezt teszik: Jennifer Aniston például Bora-Borán, Salma Hayek pedig a Seychelles-szigeteken romantikázott férjével az esküvő után.

 

Persze aki nem szívesen utazik hosszú órákon át, az választhatja az elbűvölő Velencét, Portofinot, vagy akár Párizst. Ezek elérhetőbb távolságban, vannak és a pálmafák, homokos partok hiányát feledteti az éjszakai városi séták élménye.

 

Te is találhatsz nagyszerű lehetőségeket az utazási irodák ajánlatai között az Őszi Esküvő Kiállításon.   Beírtad már a naptárba?  :-)