Vissza a bejegyzésekhez

Menyasszony a pácban

Egy esküvő szervezése versenyfutás az idővel. Ám vannak akadályok, amire számítunk, vagy nem: megjelennek.A gond az egészben csak az, hogy a nagy izgalomban még a saját családunk is lehet hátráltató tényező, illetve olyan személyek, akik alapvetően csak jót akarnak nekünk.

Örömanya: barát, vagy ellenség?

Itt van rögtön a saját anyánk. Meg a vőlegényé – pláne. Ők azok, akik elégedettnek és boldognak szeretnének látni bennünket életünk egyik legszebb napján. Sokszor azonban a násznép elvárásainak jobban meg akarnak felelni, mint a saját gyermekükének. Vagy más esetben a saját, egyszerű esküvőjüket szeretnék „bepótolni” azzal, hogy a tiéden túllőnek a célon.

Ne hagyd magad eltántorítani a terveidtől! Hallgasd meg a tanácsaikat türelemmel, szeretettel, de ragaszkodj a saját elképzeléseidhez. Hiszen mégiscsak Te mész férjhez, nem ők.

Esküvőszervező: kell egy ilyen?

Akinek határozott elképzelései vannak és ideje is temérdek akad, nem feltétlenül kell megbíznia külön szakembert a szervezéssel. Készíts egy tervet az elintézni valók listájával, határidőkkel! Számíts rá, hogy hosszú lesz a lista, viszont nagyon büszkék lesztek majd a rendezvény sikerére.

Ha munka mellett nincs időd nagy szervezésbe bonyolódni, akkor nyugodtan fogadj esküvőszervezőt! Akár meg is oszthatjátok a feladatokat. Neki jó rálátása van arra, hogy mik a legfontosabb alapok, tud ajánlani helyszínt, éttermet, fotóst.

Objektív segítség: kell egy ilyen!

Ha elbizonytalanodtál a szervezés valamelyik pontján, szükséged lehet egy olyan ember véleményére, aki mint külső szemlélő, érzelemmentesen látja az eseményeteket.

Ilyenkor mindenkinek van néhány jó tanácsa a baráti körből, vagy a családból, melyek többnyire saját tapasztalatokon alapulnak. Mégis nehéz kiválogatni ezek közül a számodra igazán hasznosakat.

Kérj segítséget inkább egy coachtól, aki kifejezetten arra szakosodott, hogy problémás helyzetekben rávezessen a helyes útra! Vele együtt megtalálhatjátok a megfelelő megoldást, gördülékenyebben tudsz továbblépni egyik feladatról a másikra.

A legfontosabb, hogy te és a vőlegényed élvezzétek a tervezés és intézkedés teljes folyamatát és boldogan arassátok le a babérokat a Nagy Napon!