Vissza a bejegyzésekhez

Lopják a menyasszonyt!

 

A menyasszonyrabló násznagy és a koszorúslányok az aralopással teszik próbára a férj ragaszkodását. Meg tudja védeni a szerelmét? Ha elrabolják a kedvesét, vajon elég kitartóan keresi majd? Mennyi idő alatt találja meg?

Ha a férj küldetése sikerrel végződik, még egy próbát ki kell állnia. Ezt szabadon választhatják a szervezők, vagy a vőfély. A hagyományok szerint legtöbbször a menyasszony cipőjéből kell innia, de van, hogy a karjában kell visszacipelnie a feleségét a lakodalomba. Ez azért komoly megpróbáltatás, ha jó messzire viszik az arát!

Fontos azonban, hogy a menyasszony rövid ideig legyen távol, hiszen a házigazda hiánya megtörheti az este hangulatát. Ha sem az ifjú pár, sem a vőfély nincs a lakodalomban, céltalanná válik az ünneplés és tanácstalanná a násznép.

 

Mikorra időzítsük?

 

A vacsora utáni első táncos felvonás után már rabolható a menyasszony! Érdemes addig elvinni, amíg a hófehér menyasszonyi ruhát viseli és nem öltözött még át menyecske ruhába. Így garantált a feltűnés és egyszerűbb a meglelés is.

Ideális esetben a rablás csak jelképes, tehát adott épületen belül, vagy annak környékén tűnik el az ifjú asszony. Pár perc és a daliás férj elő is keríti, ki is állja a kemény próbát szíve hölgyéért. A nép ujjong, ünnepel!

A legrosszabb, ha egy másik rendezvényre hurcolják el a menyasszonyt, ahol a rablók örömmel buliznak, míg az újdonsült férj dühösen kutat az elszökött csapat után.

 

Legjobb, ha a vendégek számára váratlanul történik a menyasszonylopás, ám érdemes a résztvevőknek előre megbeszélni, hogy hová hurcolják majd a hölgyet és nagyjából mikor. A násznagy akár előre készíthet is egy rejtvényes útmutatót a vőlegénynek!

Akkor fog mindenki jól szórakozni, ha ez a program is kiszámítható és időben is meghatározott kereteket kap. Aki nincs beavatva ezekbe a részletekbe, garantáltan izgulni fog és tördelheti a kezeit az ara megkerüléséig!

 

Egy modern esküvőn is elfér tehát a menyasszonyrablás, ha az jól szervezett, gyors, izgalmas és vidám!