Vissza a bejegyzésekhez

Koszorúslányok hada, avagy: mennyi az annyi?

Az egyértelmű, hogy koszorúslányra szükség van, hiszen ki más tarthatná távol az ártó szellemeket a gyönyörű menyasszonytól? De minden barátnődet felkérdd, vagy csak 1-2 lány kísérje végig a napodat? Tudsz majd feladatot adni mindegyiknek?

 

Nélkülözhetetlen támasz a Nagy Napon

A koszorúslányok ezért is öltöznek az arához hasonlóan szép ruhába, hogy megtévesszék a gonosz erőket, nehogy magukkal ragadják a menyasszonyt. Ez már önmagában is nemes feladat, de van egy praktikus oldala is a koszorúslány-létnek.

Mivel egy szívedhez közel álló barátnőd, vagy testvéred lesz a koszorúslányod, ezért egész nap számíthatsz rá!

 

Mi a koszorúslány feladata?

  • Hogy vigye a fátylat és átadja a dobócsokrot, ha van - tehát a kezed alá dolgozzon.
  • Hogy segítsen mosdóban a menyasszonyi ruha koordinálásában - ez, valljuk be, nem egy egyszerű feladat alsószoknyával, abronccsal, szűk fülkében.
  • Segítsen fogadni a vendégeket, legyen kicsit házigazda szerepben.
  • Szórja a rózsaszirmot, rizst, amikor kiléptek a templomból, házasságkötő teremből.
  • Hogy ápolja a menyasszony lelkét, és zsebkendőt nyújtson, ha szükség van rá.
  • Jó, ha a szertartás előtti percek feszültségét kisírhatod a vállán és még jobb, ha még a sminkedet is ki tudja javítani ezután.

 

Mégis, hányan legyenek?

Egy koszorúslánynak elég megterhelő egész nap talpon lenni, mindig a legjobat kihozni magából, ezért jó, ha legalább ketten-hárman meg tudják osztani egymás között a tennivalókat.

Jó előre jelöljétek ki, hogy ki, miért felel, ismertessétek velük a teljes napi forgatókönyvet, hogy felkészültek legyenek, bármi váratlan is történik.

A koszorúslányok ruhája legyen egyforma színű, anyagú és legalább hasonló fazonú. Nem mindenkinek áll jól ugyanaz a szabás, ezért ebben jó szabad kezet adni a lányoknak.

Fontos, hogy a feladatok mellett tudjanak felszabadultan szórakozni és ünnepelni ezen a szép napon!

 

+1 Tipp

 

Ha a családban van kisgyermek, aki szívesen vállal hasonló szerepet, akkor éljetek a lehetőséggel! A hiedelmek szerint garantáltan fiúáldást biztosít, ha előttetek vonul be a gyűrűvivő fiúcska. Ha nem ragaszkodtok rögtön a fiú utódhoz, akkor tündéri ruhákba öltöztetett kislányok is sétálhatnak veletek az oltárhoz.