Vissza a bejegyzésekhez

Királylány kontra végzet asszonya

Ruha, cipő, fátyol, ékszer, hajdísz, csokor, smink, körmök. És még sorolhatnánk. A menyasszonyoknak minden apró részletre oda kell figyelniük, amely korántsem olyan könnyű feladat, mint amilyennek elsőre tűnhet. A megoldás két szó: menyasszony stylist. 

Nem elég fellapozni a magazinokat, összegyűjteni az ötleteket. Egy menyasszony megjelenését éppúgy a harmónia teszi feledhetetlenné, mint bármely másik szettet a hétköznapokban vagy egy esti partin. A ruha sziluettjéhez a fátyol típusát, a csokor színéhez az ékszereket, a cipőhöz a hajdíszt. Az ízlésesség határain belül maradni azonban nehéz feladat. Egy kicsit minden ara szeretne különlegesebb lenni a Nagy Napon, de közben a stílusát is megtartani. Ehhez nyújthat segítséget a menyasszony stylist. 

Körmendy-Szomorú Kata egyike azoknak a stylistoknak, aki kizárólag a menyasszonyok megjelenésével foglalkozik. Feladatai közé tartozik megtalálni a tökéletes ruhát, a hozzá való kiegészítőket, megtervezni a sminket, a hajat és fellelni a legjobb szakembereket a megvalósításhoz. 

„Ez persze nem azt jelenti, hogy a menyasszonynak nincsen beleszólása a megjelenésébe. Közösen álmodunk meg mindent, én pedig megkeresem a tervezőket, szabókat, üzleteket, hogy ezzel neki már ne kelljen foglalkoznia. Kérhet teljes körű szolgáltatást, vagy csak egy-két konkrét kívánsága is lehet, ha valahol elakadna, például a kiegészítők kiválasztásánál. Az esküvő napján van mód arra, hogy én is jelen legyek az öltöztetésnél, főleg, ha bonyolult gombolású, vagy fűzős ruhára esett a választás. Ilyenkor jól jöhet egy tapasztaltabb kéz, nehogy valaki kárt tegyen az anyagban az utolsó pillanatban.”

A megjelenés összehangolása mellett a jövő trendjeire is érdemes figyelni, hátha elcsíphető valami különlegesség, amellyel csak még inkább fokozható a hatás. A menyasszony stylist stílustanácsadás céljából is megkereshető, aki napra kész a következő év esküvői divatirányzataiból. 

„A 2016-os év menyasszonyi ruha trendjében tovább erősödik az a kettősség, amit az idei évben is tapasztalhattunk már. A nagyszoknyás, díszes, királylányos ruhák mellett egyre nagyobb teret kapnak a test vonalát szigorúan követő, lágy kidolgozású darabok. A neves tervezők kollekcióiban felfedezhetők a hagyományostól igencsak eltérő, minden díszítettségtől mentes, szinte minimalista modellek, ahol a mesteri szabásvonalak és a különleges anyaghasználat nemesíti a ruhát. A csipke továbbra is fontos szerepet kap, egyre több helyen jelennek meg a rusztikusabb, zsinóros alapú csipkék is. Háthangsúlyos, mélyes dekoltált menyasszonyi ruhákkal továbbra is találkozhatunk. Sok esetben leheletfinom, bőrre felfutó, áttetsző csipkével díszítik a tervezők a dekoltázst vagy akár a hátkivágást. A jövő évben egyre több tervező kollekciójában találkozhatunk virágmintás esküvői ruhákkal is, ezek általában kézzel festett, tiszta selyem alapanyagok felhasználásával készülnek. Azonban mindenkinek a saját ízléséhez, alkatához és stílusához kell igazítani a trendeket, nem szabad csak azért viselni egy ruhát, mert éppen az a legdivatosabb!”