Vissza a bejegyzésekhez

Hogyan szervezz meg egy szép, elegáns esküvőt 300 000 Ft-ból

Az esküvőjükre készülő párok a  szervezés folyamán nagyon sokszor elkövetik azt a végzetes hibát, hogy nem objektíven állítják szembe az igényeket a lehetőségekkel. Amikor szűkösebbek az anyagi lehetőségek, akkor sok kompromisszumot kell hoznunk: olcsóbb helyre mehetünk, olcsóbb ruhát, olcsóbb fotóst kell választhatunk stb.. Majd a "cimbi" lejátssza az mp3-at a laptopról, jó lesz az úgy! El kell, hogy keserítselek, nem lesz jó. Egy kompromisszumokkal teli esküvő a lehető legritkább esetben sikerül igazán jól.

Húzzunk egy vonalat, és gondoljuk át mi a fontos a számunkra. Lehet 300 000 Ft-ból is színvonalas jó esküvőt szervezni?  Lehet bizony. Valószínűleg teljesen el kell engedni az eredeti elképzeléseiteket (nagy zenekar, száz vendég, rengeteg virág, fotós, filmes, stb.), de higgyétek el, ha a valódi élmény a fontos, az egymás felé érzett érzelmek, akkor kisebb költségekkel is lehet nagyon klassz esküvőt szervezni.

Nézzük hogyan:

Tételezzük fel, hogy a vőlegényednek van egy inge és egy zakója, amit fel tud venni erre a napra.

Menyasszonyi ruha helyett menjetek el egy üzletbe: (pl. Mango, Zara, H&M, Orsay, Promod stb.) és vegyetek egy szép nyári koktél ruhát (kb. 25 000 Ft), hozzá egy szép cipőt (kb. 25 000 Ft).

Bárhol laktok az országban, keressetek egy nektek kedves, szép anyakönyvi hivatalt. Hétköznap az esketés díjmentes, de hétvégén sem egy olyan nagy összeg. Hívjátok meg a legközelebbi rokonokat, szülőket, testvéreket. A tanúk legyenek a legjobb barátok, így a létszám nem lesz több 12-15 főnél.

Egy csokor szép virág maximum 10 000 Ft., kényeztesd magad egy kicsit: fodrász, smink: 10-10 000 Ft.

Egy fotósra azért természetesen szükség van. Egy átlagon felüli, jó fotóst is találhattok már 50-60 000 Ft-ért, aki veletek lesz kb. egy órát, másfél órát.  Lefotózza a szertartást és utána készít rólatok néhány nagyon szép képet. Itt most nem a mennyiség, hanem a minőség a lényeg!

Ezután a szüleitekkel, tanúkkal menjetek el egy jó középkategóriás étterembe, ahol 15-en gazdagon jól lakhattok és jól érezhetitek magatokat (különösen ha olyan helyet kerestek, ahol még élő zene is van ! ).  Költség  kb.  10 000 Ft/fő.  

Egy nagyon szép délutánt töltöttetek együtt. Összekötötted életedet a pároddal.  Ez a nap tele volt érzelmekkel, szép volt a virág, jó volt a vacsora, lesznek szép fotók,  veletek voltak a legközelebbi rokonok, barátok és mindenki jól érezte magát.  Nekem is ilyen volt az esküvőm. Nagyon szerettem.

Gyertek el Ti is az Őszi Esküvő Kiállításra, ahol mindenki megtalálja a saját esküvőjének minden szükséges összetevőjét! Ha szerencsés vagy egy ötmillió forintos álomesküvőt is nyerhetsz a Gundel étterem és sok más kiváló munkatársunk jóvoltából. Részletek a weboldalunkon.