Vissza a bejegyzésekhez

Ha ezt a pár dolgot tudjuk, biztosan máskorra tesszük az esküvőnket!

Bevált szokás az esküvő időpontját valamilyen, a családhoz is köthető (pl. évforduló) nyári időpontra tenni. Természetesen sokan eltekintenek a nyári időponttól és a fenti gondolatmenetet követve más évszakra de pl. évfordulóhoz kötött dátumra kitűzni az esküvőjük napját, azonban akadnak olyanok is akik valamilyen okból csak ráböknek egy hétvégi napra. Bárhogy is legyen pár dolgot jó ha tudunk, mikorra tegyük az esküvőnket. 

Tavasszal és ősszel  az idő szeszélyes, előfordulhat hűvösebb és melegebb is, sok múlik a szerencsén, de több mint valószínű, hogy nem lesz rekkenő hőség, ami kifejezetten előnyös, ha a szabadban szeretnétek a polgári szertartást megrendezni. Tavasz vége és ősz eleje felé már a parkos környezet is magára talál, illetve még épségben van, szép zöldben tündökölnek a fák, ami azt jelenti, Vintage stílusú esküvőket már bátran lehet tervezni májustól egészen szeptemberig, ebből adódóan másik időpontban nem ajánlott ilyen témájú esküvőt tartani.

A Nyár a legkedveltebb időszak az esküvőkre, nem véletlenül, hiszen ekkor többnyire jó az idő, este is melegebb van, ha kültéren van a vacsora akkor a vacsora végéig jó esetben még világos is van, de az is kellemes, ha vacsora alatt sötétedik ránk az égbolt. A nyárral a legnehezebb mellé lőni, de a nagy nappali meleg nagyobb kockázatot rejt magában főleg az idősebbek és a gyerekek esetében. Nagyon fontos, hogy minden helyszínen, ami kültéren van, gondoskodjunk árnyékos helyről és lehetőleg folyadék pótlási (nem alkohol : ) ) lehetőségről.

A tél szintén egy csodálatos évszak esküvőre, de a legkockázatosabb. Egy téli esküvő megszervezése komoly kihívás, főleg ha nem dagonyázós latyak-partit szeretnétek esküvő helyett. Persze az elmúlt éveket figyelembe véve nem nehéz olyan napot választani amikor nem esik a hó, de egy téli esküvőnek a legszebb része a hó és a fehér díszek. Ha az időjárás is engedi a műhó egy jó választás, de a padlózat kialakítása nagyon fontos, hogy a hó is egyfajta dekor tudjon maradni.


Menyasszonyi ruha esetében érdemes olyan ruhát választani ami az adott időjáráshoz megfelelő, de javaslom, hogy bármikor is van a nagy nap, egy, a ruhához illő bolerót vagy kiskabátot kölcsönözzünk vagy vásároljunk a biztonság kedvéért, ne fázzon a menyasszony, bárhogy is alakuljon az időjárás.

Dekoráció tekintetében kültéren érdemes kerülni a magas és vékony asztaldíszeket, mert az erősebb szél könnyen feldöntheti azokat. Ezt érdemes észben tartani és akár menet közben is módosítani a dekoráción, ha szükséges. Egy jó dekoros fel van készülve ezekre a lehetőségekre is. Ha nem szeretnétek kockáztatni válasszatok olyan dekort aminek az alapja nagyobb és a közepéből vékony szálon fut fel a dísz, így biztonságosabb.

Ne felejtsétek el, ez a ti nagy napotok amit, ha szeretitek egymást nem tud semmi sem elrontani csak ti magatok, azzal, ha hagyjátok magatokat befolyásolni a negatív körülményektől. Ha szeretnétek elkerülni ezeket a negatív élményeket, javaslom, hogy keressetek fel egy profi esküvőszervezőt, aki segít nektek abban, hogy minden rendben menjen.

Amennyiben szeretnétek, hogy az esküvőtöket én magam szervezzem meg, természetesen szívesen vállalom amennyiben a dátum még szabad nálam, vagy ajánlok olyan esküvőszervezőt aki biztosan tud nektek segíteni. Az alábbi elérhetőségeken elértek és forduljatok hozzám bizalommal más, esküvővel kapcsolatos kérdésekben is.

Találkozz velünk a CEWES Őszi Esküvő Kiállításon is!

Mészáros Barbara Esküvőszervező
www.meszarosbarbara.hu
info@meszarosbarbara.hu
+36 70 323-5317


Ezúton is szeretnék nektek sok boldogságot kívánni és a legjobbakat az új közös életetekre valamint, hogy a szervezést boldogságban éljétek meg, ne görcsösen, munka után szolgáltatókat kutatva, majd rosszat választva, drágán, mivel ez is egy fantasztikus időszak, ami rólatok szól!