Vissza a bejegyzésekhez

Esküvő hármasban – várandósan az oltár előtt

Az életben az egyik legszebb nap, amikor összekötitek a jövőtöket a szerelmeddel. A másik legszebb, amikor megtudod, hogy ennek a szerelemnek gyümölcse is van, akit a szíved alatt hordasz. Ha várandósan szervezed az esküvőt, rugalmasnak kell lenned, legalább annyira, mint az alkalomra választott ruhádnak!

 

Előbbre kell hoznunk az esküvőt?

Attól függ, hogyan érzed magad. Ha már benne vagytok a szervezésben, amikor kiderül, hogy babátok lesz, jó eséllyel leszel túl az első heteken, rosszulléteken a nagy napra.

Eleve babásan fogtatok bele az esküvői előkészületekbe? Mindenképpen úgy időzítsetek, hogy a 6-7. hónapra essen a menyegzőtök. Ilyenkor már szépen gömbölyödik a pocak, de még nem válik nehézkessé a mozgásod.

Tehát ha nincsenek egészségügyi indokok, maradhattok az eredeti tervnél.

Lehet-e fehér a ruhám?

Persze hogy lehet! A fehér a szűziesség és tisztaság jelképe. Mivel az érzéseitek egymás iránt tiszták és őszinték, semmi akadálya, hogy kisbabával a szíved alatt hófehér ruhában mond ki az „Igen”-t.

A menyasszonyiruha készítők és kölcsönzők is rengeteg olyan fazont tartogatnak számodra, amik kifejezetten pocakra szabottak. Nem kell várnod az utolsó pillanatig a ruhaválasztással, hiszen ezek a modellek mellben és derékban is szabályozhatóak és az anyaguk is rugalmasan alkalmazkodik a tested változásaihoz.

Átírhatjátok az ajándék-listát!

Vége a hosszas fejtörésnek! Jó ez a meghívottaknak is, hiszen ki ne lenne boldog a gólyahír hallatán? Sokkal könnyebb dolguk van ajándékválasztás terén, hiszen egy kisbabának sok dologra van szüksége, így mindenkire jut valami vásárolni-való.

Jó lesz rám a gyűrű?

Apróságnak tűnik, ám nagyon fontos, hogy a gyűrűt próbáld fel pár nappal az esküvő előtt, hogy legyen idő tágíttatni rajta, ha szükséges. Nincs annál cikibb, mint ha a templomban nem megy fel a gyűrűsujjra az arany karika!

Végezetül egy jótanács

A lakodalom helyszínén gondoskodjatok egy olyan kis zugról, ahol a menyasszony lepihenhet egy kicsit, ha nagyon kifáradna. A baba és a kismama egészsége szempontjából is hasznos lehet egy lefüggönyzött kis kuckó egy kényelmes fotellel. Szállodában rendezett buli esetén foglaljatok magatoknak egy szobát, távol a zajos vendégseregtől. Egy fél óra nyugalom még a legbevállalósabb menyasszonynak is jól esik hajnali egykor!

 

Látogass el Te is az Őszi Esküvő Kiállításra Novemberben (Hungexpo), ahol szakértő munkatársaink segítenek neked, ha kérdéseid merülnek fel az esküvő szervezésével kapcsolatban, valamint közel harminc esküvői ruhaszalon legújabb kollekcióját nézheted meg egy helyen.