Vissza a bejegyzésekhez

Esküvő a szabadban – Neked van már B-terved?

Lássuk, mire is kell felkészülnöd:

Egy esküvő szervezését legalább 6 hónappal az esemény előtt el kell kezdeni. Hiszen időpontot kell foglalni az anyakönyvvezetőnél, és a catering cégek is be vannak táblázva tavasztól őszig.

Ha a szabadtéri menyegző mellett döntesz, akkor is számtalan helyszín közül választhatsz. Már kastélykerteket is le lehet foglalni, illetve egy szépen gondozott parkban, vagy tóparton is lehet álomesküvőd. Mivel ilyen időtávlatban lehetetlen megmondani, hogy milyen lesz az időjárás aznap, be kell biztosítanod magad!

Legyen egy sátor, vagy pavilon

Ide behúzódhatnak a vendégek a tűző nap, vagy akár egy zápor elől! Ha mindenképpen a szabad ég alatt lesz a szertartás, akkor is gondoskodni kell egy fedett helyről, ahol az anyakönyvvezető és az egybekelők állnak, mert csak abban az esetben tartható kültéren egy esküvő, ha az anyakönyv épségét garantáljátok.

Csak csendben és zárójelben jegyezném meg, hogy a megfelelő mennyíségű és minőségű mosdóról se feledkezzünk meg!  :)

Praktikus rovarriasztókról is gondoskodjatok

Az édességek, húsok és italok vonzzák a darazsakat, legyeket. Nagyon kellemetlen folyton hessegetni ezeket a rovarokat, és az ételre is rászállhatnak. Este pedig a fény vonzza majd oda a lepkéket, szúnyogokat. Olajjal töltött fáklyákat, vagy asztali dekorációként rovarriasztó mécseseket is használhattok.

Legyen elég fény!

Kérjetek díszítést a fákra, cserjékre is, hogy elég világos legyen ahhoz, hogy este a táncosok ne lépjenek egymás lábára. Ezek a fények legyenek szabályozhatóak, hiszen a lakodalom elején egy beszélgetős, ismerkedős szakaszban jobb, ha világosan látnak a vendégek, viszont egy összebújós tánc során a romantikának kedvez, ha lekapcsolható néhány lampion, vagy égősor.

Legyen felkészült a személyzet!

Egy profi cég elegendő pincért biztosít egy rendezvényhez ahhoz, hogy minden vendég a legrövidebb időn belül élvezhesse az italát, vagy juthasson a vacsorájához. Fontos, hogy a kiszolgáló személyzet gyorsan reagáljon, ha egy zápor, vagy zivatar miatt az egész rendezvényt sátorba kell költöztetni. Sok esetben a pavilonban csak néhány asztal kap helyet, és a szabad ég alatt ül a násznép másik része. Őket sem hagyhatod megázni, inkább bérelj több sátrat, hogy az étkezés és a tánc is működhessen egyszerre egy esős estén.

Mindenki számára legyen megközelíthető!

Szép dolog a természet lágy ölén kimondani a boldogító igent, de gondold végig, hogy a meghívottak között van-e olyan, akinek gondot jelenthet a helyszínre való eljutás. Egy nagymama kerekesszékben, vagy egy unokatestvér babakocsival? A sátrat ilyen esetben érdemes olyan helyre telepíteni, ahol a járdáról, vagy útról be lehet jutni a fedett helyre. Ez nem lehetetlen, hiszen a parkokban, kertekben is utakon sétálnak a látogatók, így Te is meg fogod találni a megfelelő pontot!

Érezzétek jól magatokat!

Minden menyasszony és vőlegény arra vágyik, hogy tökéletes legyen minden a Nagy Napon. Legyetek alaposak, felkészültek, de elég lazák ahhoz, hogy el tudjátok fogadni, ha valami nem úgy sül majd el, ahogy megálmodtátok, hiszen az anyatermészet néha kiszámíthatatlan.