Vissza a bejegyzésekhez

Csak természetesen: ne akarj más lenni az esküvőd napján sem

Légy önmagad! – napi szinten találkozunk a már-már klisébe hajló kifejezéssel, ami különböző személyeken, és területeken keresztül szólít meg minket: a reklámoktól kezdve, életvezetési tanácsadókon át a barátnőinkig. Környezetünkben folytonosan jelen vannak az ilyen típusú „elvárások”, hiszen mindenki vágyik arra, hogy ne kelljen szerepet játszania - de közben elfelejthetjük, hogy valójában miről is szól az, ha önmagunk vagyunk.

Az esküvőd napja életed egyik legszebbike. A lánykérés pillanatától kezdve – a gyerekkori álmodozásokról sem megfeledkezve - a Nagy Nap gondolata a mindennapod részévé válik, és a fantáziálás természetesen nem csak arról fog szólni, hogy milyen gyönyörű ruhában vonulsz majd az oltárhoz, vagy melyik helyszínen mondjátok ki az igent. Ezek mind külsőleges megvalósulásai az esküvődnek, de éppen annyira fontos, hogy „belülről” is megéld az eseményt, úgy, hogy teljesen átadod magadat a ti napotoknak. Ez a nap értetek van, hagyd, hogy érzéseid teljes skálán bontakozzanak ki. Ne feszélyezzen, ha a templomban a meghatódottságtól elkenődik a sminked, ha rossz irányba esik a dobócsokor, vagy ha a nyitótáncnál esetleg elrontjátok a lépést. Természetes, hogy az ember feszültebb, ha minden szempár rá szegeződik; s ez a feszültség hatványozódhat, ha a saját szeretteink követnek minket tekintetükkel az oltárig. Szeretnénk elbűvölőek, magabiztosak, gyönyörűek lenni az esküvő minden pillanatában; de tényleg szükség van rá, hogy mindig erre törekedjünk?

Mert legyen bármilyen pontosan szervezett a ceremónia, vagy akármennyire is tökéletes a smink, elég egyetlen apró bökkenő, ami felülírja az eredeti elképzeléseket. Éppen ezért, nem a tökéletes esküvő létezik, hanem inkább a tökéletesen átélt. Ahol mindenfajta felvett, kényelmetlen szerepet mellőzve élsz meg minden egyes percet, azzal az emberrel, akivel azután életed végéig önmagad lehetsz, és olyan emberekkel együtt ünnepelve, akiket a legjobban szeretsz, és akik szeretnek benneteket. Évek múlva nem arra fogsz visszaemlékezni, hogy többet kellett volna mosolyogni a kamerába, vagy, hogy túl sok volt a csipke a ruhán, hanem azokra a pillanatokra, amik a boldogságot, és a meghatódottságot örökítették meg számotokra.

Légy úgy önmagad, hogy szabadon örülj, sírj, nevess, táncolj az esküvőtökön - ahol minden, és mindenki a ti boldogságotokat ünnepli.

Találkozzunk a 2018-as Őszi Esküvő Kiállításon, november 10-11-én!