Vissza a bejegyzésekhez

A Te esküvői ruhád mennyit ér?

A legtöbb menyasszony emlékezetes, ahogy sokan mondják nagy esküvőről álmodik. Már kislánykorban hercegnőnek öltöznek, a felnőttek esküvőjén szájtátva nézik a menyasszonyt és a színes forgatagot, vagy éppen koszorús lányként aktív részesei. Mire a saját esküvőjére készül, a média, az ismert személyek dollár milliókat felemésztő esküvői, vagy a ’Mondj igent a ruhára’ típusú tv műsorok által formált menyasszony maga is egy hollywoodi film nagyasszonyának szerepébe kerül. Csakhogy ez itt Magyarország. A magas elvárások, de általában vékonyabb pénztárcák hazája. A mi országunkat sokszor emblematikusan jeleníti meg a szocializmus tömegigényeket kielégíteni kívánó lakótelepe és a parkolókban álló egykor sok millió forintot kóstáló luxusautók ellentmondásos egyvelege. Vágyak és realitások.

 A vágyott esküvő bizony nem olcsó mulatság, de érthető, ha a magyar pénztárcából gazdálkodó pár költséghatékony megoldásra törekszik. Ugyanakkor gondot okoz, hogy az esküvő nem nap mint nap ismétlődő esemény az életünkben, a kínált és igénybe vett szolgáltatások általában nem képezik a hétköznapi életünk részét. Ételt, italt, telefont, de még autót is gyakrabban veszünk, ezért ezeknél a termékeknél és szolgáltatásoknál van több kevesebb tapasztalatunk és ismeretünk. Tudjuk, hogy a Pick szalámi árát a hagyományosan minőségi alapanyagok, a gondos gyártási folyamat teszik azzá ami, prémium termékké. Meg tudjuk különböztetni más hasonló, de nem a Pick szintű szalámiktól. Tudjuk, hogy sok-sok ember szorgalmas, és minőségi munkája kerül a tányérunkra. De az esküvői ruha csak egyetlen napra kell. A csokor is, meg fotós is és a dj is. Ez igaz. De ezeknél a termékeknél és szolgáltatásoknál is igaz, hogy a minőséget csak a jó alapanyagok, a gondos, és igényes munka garantálja. Gyakran több tucat vagy száz ember munkájáról beszélünk.

Kedves esküvőre készülő pár!

 Esküvői ruha forgalmazóként gyakran találom szembe magam a magas elvárások vékonyabb pénztárca problémával. Ilyenkor gyakran hallom, olvasom a következő gondolatokat, ’Mi kerül ezen ennyibe?’ ’Megrendelem a neten Kínából’ ’Megvarratom fele annyiért’. Igen meg lehet varratni vagy lehet venni menyasszonyi ruhát akár sokkal kevesebbért is. De nem a márkás, minőségi ruhát. Pick szalámit sem csinál a Józsi ismerőse és a neten vett ’téliszalámi’ sem lesz Pick szalámi. A sufnituning műhelyben sem készül BMW és még sorolhatnánk. Mivel a Pick szalámi és a BMW autó ára is egy a tervezéstől, az alapanyagokon át a kivitelezésig  több évtizedes prémium termelésre szakosodott cég igen költséges tevékenységének a terméke, s senki nem kérdőjelezi meg az ehhez igazodó magas árát, így érdemes ugyanígy tekinteni a minőségi márkák menyasszonyi ruháira is, legyen az Maggie Sottero, Mon Cheri.

 Amennyiben anyagi lehetőségeink szerényebbek, akkor érdemes a közepes ár kategóriát és egyben még mindig jó minőséget képviselő, de márkás ruhákat megcélozni. Ilyen például a holland Ladybird. Mindenképpen érdemes az ellenőrzött minőséget képviselő márkákat keresni. Mind Butapesten, mind vidéken vannak olyan esküvői ruhaszalonok, amelyek készségesen elmagyarázzák és bemutatják a különböző ár kategóriához és minőséghez tartozó márkákat. Általában az adott márka viszonteladói megtalálhatók az adott brand weboldalán a ’Where to buy’ menü pont alatt.

 A Te esküvői ruhád mennyit ér? Mennyit ér, hogy a nagy napon a lehetőségeidnek és vágyaidnak összehangolásával olyan módon ünnepelhesd életed legszebb napját, hogy az minden tekintetben kielégítő legyen? Te döntesz!

Nagy Sándor

Golden-Rose Esküvői Ruhaszalon