Vissza a bejegyzésekhez

A Te csokrod mit üzen?

 

Az esküvők fontos kelléke az élővirág. Menyasszonyi csokorba, dobócsokorba és terem- illetve asztaldíszítésre is számtalan fajtát és összeállítást választhatunk. Nemcsak díszítő funkciója van, a felhasznált fajták üzenetet hordoznak

A színek és fajták üzenete

Az esküvői csokrokban többnyire a pasztellszínek dominálnak, míg a dekorációban az élénk színű fajtákat is egyre bátrabban használják. Lehetsz egy kicsit őrült, nem kötelező szűziesen fehérnek lennie mindennek! Elegáns egy színes csokor is, akár mezei virágokkal kombinálva. Minden a Te egyéniségedtől függ és hogy ebből mit szeretnél megmutatni a nagy napon.

A szellőrózsa és a rózsa világos színű kombinációja a finom, törékeny nőiesség szimbóluma. A vörös rózsa a szerelmet és a szenvedélyt, a narancs szín pedig a vidámságot, vonzerőt jelképezi. A barack színű virágok a vágyat és a másik iránt érzett csodálatot hivatottak kifejezni. A luxus és hűvös elegancia kedvelőinek pedig kiváló választás az orchideacsokor. A szerelem első látásra és a bűbáj üzenetét pedig a lila, például a levendula hordozza. A sárga színek használata a barátságot és a boldog szerelmet jelenti. A frézia ártatlanságot, ugyanakkor komolyságot sugall. A kála fehérben az ártatlanságról, minden más színben az igaz szerelemről, csodálatos szépségről üzen.

Illatkavalkád

A díszítéshez válassz illatos virágokat is, de ne ess túlzásba a bódító illatokkal. Egy-egy liliomszál, esetleg levendula, frézia is megteszi az asztaldísz részeként.

Pénz beszél

Bátran oszd meg a virágkötővel, hogy mennyi pénzt tudtok a díszítésre, csokrokra szánni! Több variációt is találhat, ami számodra megfelelő és a kereten belül van még. A szezonális virágok mindig strapabíróbbak és elérhetőbbek, éppen ezért egy októberi esküvőre nem szerencsés csupa tulipán-díszt választani.

A menyasszonyi csokor legyen impozáns, drágább darab, míg a koszorúslányok virágai, illetve a dobócsokor lehet olcsóbb virágokból. A minőség azonban minden esetben fontos, hogy a virágok erősek és frissek legyenek. Ne hervassza le őket az augusztusi forróság.

Fotó: www.magistero.hu