Vissza a bejegyzésekhez

A szervezéstől a megvalósításig

A “hogyan” kérdésre nehéz általános érvényű tanácsokat adni, hiszen mindannyian másként képzeljük el, illetve terveznénk meg az esküvőnket. Számunkra, mint szolgáltató számára éppen az egyes esküvők egyedisége az, ami állandó inspirációt ad és egyben pozitív kihívást is jelent.
A teljesség igénye nélkül álljon itt néhány kiragadott ötlet, ami talán érdemes lehet a figyelemre:

1. Az időtényező

Természetesen ez igény- és elképzelésfüggő, de általánosságban elmondhatjuk, hogy nem árt kb. 1 évvel a tervezett esküvő előtt megkezdeni az előkészületeket, felmérni a lehetőségeket. Ez nem jelenti azt, hogy akár egyetlen hónap alatt lehetetlen volna megszervezni egy színvonalas esküvőt, de a rendelkezésre álló idő csökkenésével hatványozottan nőnek a költségek, a stressz és a kényszerű kompromisszumok száma.

2. A költségek

Fontos, hogy a megvalósításra vonatkozó elképzeléseinken túl a költségvetésünk kereteit is tisztán lássuk. A szolgáltatók e kettő (igények és költségkeret) ismeretében tudnak hatékony segítséget adni és megfelelő megoldásokat javasolni.

3. A helyszín

Előfordulhat, hogy amit megspórolunk egy kevésbé díszített helyszín kiválasztásával, annak többszörösét kell majd a dekorációra fordítanunk. Ezért érdemes végiggondolni a prioritásokat, hogy milyen jellegű-és mennyiségű dekorációt szeretnénk a Nagy Napra. A szabadtéri esküvő rengeteg pluszt adhat az élmények és a romantika terén,       de ha ezt választjuk, legyen bennünk “derűtartalék” az időjárás megváltozása, bogárinvázió, stb. esetére.

4. A dekoráció

Avatott kezek csodát tudnak művelni a segítségével, ugyanakkor alaposan “el lehet szállni” a dekoráció költségeivel. Drágább dekorkellékek esetében egyre gyakrabban van lehetőség bérlésre, így az egyedi megjelenés nem párosul szükségképpen tetemes költségekkel.
A dekoráció terén nagy hangsúlyt kap a szolgáltató leleményessége és szakmai felkészültsége, mert jó ötletekkel,   egyedi design-tervvel sokszor kiválthatók a költséges megoldások.

5. Meghívó és kísérőkártyák

A meghívó, a válasz (RSVP) kártya, az ültetőkártyák, a menülap, a programlap, az ülésrend térképe - mind lényeges elemei egy részleteiben kimunkált esküvőnek. A vendégek első esküvői élménye a meghívó kézhezvétele. Ezért a meghívók külső megjelenése, csomagolása, belső tartalma sokkal több információt hordoz az esküvőnk adatainak közlésénél. Valóságos műalkotások születhetnek ebben a témakörben, melyeket kézbe véve megérint bennünket az esküvő varázslatos hangulata.

6. A desszertasztal

A “kényeztető” funkcióján túl egy gondosan összeállított desszertasztal hangsúlyos dísze az esküvőknek. Az édes és sós sütemények szín és formagazdagságán kívül a tálalás módja, és segédeszközei is fontos szerephez jutnak a gyönyörködtető összkép kialakításában.

7. A személyes jelleg

Fontos, hogy az Ifjú Pár a külsőségeken és a szokásos ceremónia elemeken túl is hangsúlyozottan jelen legyen az esküvőn. A lehetőségek végtelen tárháza áll rendelkezésre, hogy akár a vendégeket is bevonva kifejezzék, megjelenítsék, elmondják egymásnak és minden jelenlévőnek az egymás iránti érzéseiket, az ünnepi pillanat csodáját. Élve ezzel a lehetőséggel az örömön és meghatódottságon túl teljes valójában átélhetik az esküvő pillanatait, átadva ezt a páratlan élményt az őket ünneplő vendégeknek is.

8. A szakértői segítség

A megfelelő szolgáltatók kiválasztása nemcsak a tervezés, a szervezés a megvalósítás fázisaiban kulcsfontosságú, de ne feledkezzünk el a Nagy Napon az esküvő helyszíni koordinációjáról sem. Hasznos, ha egy szakember a háttérből felügyeli, rendezi, szervezi a látható és a rejtett mozzanatokat, hogy minden az eltervezettek szerinti rendben történjen, így mind az Ifjú Pár, mind pedig a vendégek felhőtlenül élhetik át és élvezhetik az esküvő minden mozzanatát.

Azt kívánjuk, hogy már az esküvő előkészítése is kellemes élmény legyen az Ifjú Pár számára.

MalkaEvents – Rendezvény & Esküvő Design