Vissza a bejegyzésekhez

1000 szó az esküvői meghívókról

Életetek egyik legfontosabb, legnagyobb horderejű döntését hoztátok meg akkor, amikor elhatároztátok, összeházasodtok.Tudassátok ezt olyan különleges formában, amilyen különleges és megismételhetetlen ez a nap.

Sok kívülálló szerint az esküvő a mindennapokhoz tartozik, hiszen így van ez, ismerkedünk, járunk, szeretjük egymást, összeházasodunk – ez az élet rendje.

De mi tudjuk, hogy ez egy különleges, egyszeri alkalom.

Tudassátok Ti is családotok tagjaival, rokonaitokkal, barátaitokkal, hogy ez a nap, a Ti Nagy Napotok...

Tudassátok ezt olyan különleges formában, amilyen különleges és megismételhetetlen ez a nap.

Az esküvői meghívó nemcsak egy papír. Nemcsak egy értesítés.

Az esküvői meghívó – a nyilvánvaló „értesítési”funkcióján túl – számos további üzenetet is hordoz: megmutatja a pár stílusát és az esküvő hangulatát. A meghívó egy első impulzus.El tud minden olyat mondani az esküvőről, amit nem lehet beleírni, ám tudatni szeretnétek. A meghívókészítés mai lehetőségei mellett csak a fantáziátok szabhat határt annak a megszámlálhatatalan megoldásnak, amely a rendelkezésetekre áll. Azt javasoljuk, válasszatok a stílusotoknak, egyéniségeteknek, a rendelkezésre álló időtöknek és nem utolsó sorban a pénztárcátoknak megfelelő megoldást, hogy pont olyan legyen a meghívó, amilyet szeretnétek.

Milyen legyen a meghívó?

Bármilyen. Nincs szép, nem szép, kicsi, nagy. Legyen olyan, amely a ti stílusotokat tükrözi, amely illeni fog az esküvőtök arculatához – legyen olyan, amilyet ti szeretnétek. Akik kapják, tudni fogják, hogy ti magatok választottátok és nem vásári bóvlit, előregyártott tömegcikket vásároltatok a sarki papírboltban.

Legyen szép!

Mi a szép? Mindenkinek más tetszik, ráadásul olyan sokféle meghívóból lehet választani a hazai és külföldi cégek kínálatában, hogy ember legyen a talpán, aki képes mindent végignézni és aztán választani. Érdemes inkább úgy készíttetni a meghívót, hogy a tervezésnél lehető legtöbb szabadság álljon rendelkezésetekre, érdemes a választott meghívót tényleg a ti egyéniségetekhez, sítílusotokhoz igazítani. Léteznek olyan meghívó kínálatok, amelyben számtalan alaptípus közül tudtok válogatni, kiválaszthatjátok a papírt, a színeket, a tipográfiát, a grafikát, a borítékot, valamint egyedi elemekkel – saját monogram vagy grafika – bővíthetitek és tehetitek igazán egyedivé. Ha így készíttetitek a meghívótokat, az biztosan nem fog „szembejönni az utcán”, és tényleg egyedi darabot kaptok, ráadásul nem is túl drágán.

Legyen egyedi!

Az előre elkészített sablonok korlátozzák a lehetőségeket, ezért azok számára, akik minden részletében egyedi meghívót szeretnének, az egyedi tervezést, kivitelezést ajánljuk. A tényleg tehetséges és képzett tervezőgrafikusok a tervezéstől a kivitelezésig rendelkezésetekre állnak és így készíttethettek egyedi monogramot, grafikát, fotót vagy rajzot, különleges, egyedi kalligráfiát, egyszóval bármilyen vizuális elemet terveztethettek. A tartalomhoz hasonlóan, a forma minden eleme is szabadon választható, olyan méretű, alakú, hajtású meghívót rendelhettek, amilyet csak szeretnétek. Kiválaszthatjátok a nektek tetsző papírt és számtalan olyan produkciós eljárás – digitális- és ofszetnyomtatás, magas- és szitanyomtatás, fóliaprégelés, dombornyomás, lézervágás, lakkozás – létezik, amelyekkel a legprofesszionálisabb végeredményt érhetitek el. Kérhettek számos olyan egyedi megoldást is, amivel a meghívót tovább díszíthetitek, különböző szalagokat, csipkeberakásokat akár.

Az egyediség persze nincsen ingyen, számolnotok kell a tervezői munkadíjjal, ami egy hosszabb tervezési folyamat esetén lehet több tízezer forint is lehet, és tudnotok kell, hogy az egyedi meghívókból ajánlott néhány mintadarab elkészítése is, hogy mielőtt a teljes példányszám ekészítése megkezdődik, hogy meggyőződhessetek arról, hogy a végeredmény tényleg olyan lesz, amilyet szeretnétek. Az egyedi meghívó költsége tényleg minden esetben magasabb egy már előre elkészített megoldáshoz képest. Ám szerintünk a legfőbb szempont, hogy egy kizárólag a saját igényeitek szerint elkészített meghívót vehetttek kézbe,minden pénzt megér, és persze kicsit drágább a tömeggyártott típusoknál, de mégsem nagyon drága. Ha egy egyedileg készülő meghívó árát a teljes esküvői költségvetéshez viszonyítjuk, a meghívó ára a töredéke a többi költségnek, érdemes egy picit drágább, de prémium szolgáltatást választani.

Legyen olcsó!

Sok meghívós cég kínálja termékeit a kifejezetten alacsony áron – y az esetek többségében elfogadható minőséget és ügyintézést kaptok. Ismeritek az „olcsó húsnak híg a leve” mondást – és azt kell mondanuk, hogy sajnos ez igaz. Egy olcsóbb megoldás nem feltétlenül annak köszönhető, hogy az eladó kisebb haszonkulccsal dolgozik, vagy megoldotta a dolgot „okosban” és ezért jobb árat tud kínálni mint a versenytársak. Gyakran látni, hogy az alacsonyabb ár egyértelműen alacsonyabb minőséget is takar, vagy épp lassabb és nehézkesebb ügyintézést, esetleg bizonyos lehetőségek kizárását. Érdemes tehát elgondolkodnotok azon, hogy kockáztattok, és egy olcsóbb meghívóval néhány ezer forintot megtakarítotok, de csalódtok avagy inkább kicsivel többet szántok az esküvői meghívóra és majd a kiegészítőkre, de valóban olyan meghívótok, ültetőkártyátok, menükártyátok, illetve számtalan kiegészítők lesz, lesz, amilyet megálmodtatok.

Legyen olyan, amit én csináltam!

Sokakban felvetődhet az ötlet és az igény arra, hogy ne egy erre szakosodott cégtől vásároljon meghívót, hanem elkészítse maga. Az így készülő meghívó nem feltétlenül lesz olcsóbb, mint egy vásárolt, hiszen, meg kell vásárolnotok az eszközöket, az alapanyagokat is, amelyek kiskereskedelmi ára biztosan magasabb mint egy készítő cég beszerzési árai. És az idő...  Melyik az a menyasszony akit ne érdekelne jobban a meghívó készítésénél a ruhája, a sminkje, a haja, a csokra és így tovább? Ha mégis meghívó készítésére adjátok a fejeteket, keressetek profi segítséget.

Mi azt tanácsoljuk, tervezzétek profikkal együtt a meghívókat és kiegészítőket, legyen minden esküvői kelléketek olyan egyedi, amilyen egyediek ti vagytok, amilyen megismételhetetlen a Nagy Napotok!

Mi veletek együtt, az általatok megálmodott színvilágban, a nektek kedves grafikával tervezzük azt a meghívót.

Választhattok már elkészült, megtervezett kollekciókból – kívánhattok más színt, más tipográfiát is akár.

Minden meghívott vendégeteknek mást akartok írni? Lehetséges ez is, sőt természetes! Ismerünk párt, aki tudták néhány vendégükről, hogy notórius késők. A későknek az igazi kezdés időpontját előrébb írtuk és így biztosan időben befutottak.

Van kedvenc figurátok? Rajzoltassátok meg! Találkoztunk olyan párral, akik imádtak motorozni, meghívójuk grafikai motívuma egy motoron utazó pár lett.

Az esküvő színe mindenki szerint a bézs, a fehér, rószaszín, ti pedig unjátok? Találjátok meg a saját színeteket, szerepeljen a grafikában, de ha akarjátok a papír is lehet bármilyen színű. Nem túlzunk, ha azt mondjuk, több mint 150-féle papír, 300-féle színben elérhető... ám ha 151. papírt és 301. színt álmodtatok, megkeressük, hiszen csak az a fontos, hogy egyedi meghívótok legyen.

Szeretnétek, hogy mindenkit nevén szólítsatok meg? Hát persze, hiszen milyen személytelen tud lenni a Kedves rokonunk, barátunk, családunk stb. megszólítás...legyen a meghívótok azzal is egyedi, hogy mindenkit megszólítotok, Kedves Anya és Apa, kedves Zoli és Szilvi például...

Az esküvői meghívó nemcsak egy papír. Nemcsak egy értesítés.
Életetek legfontosabb pillanatáról tudósít. Csináljuk meg együtt olyanra, hogy örök emlék maradjon!

Pimpernel Weddings

www.pimpernel.hu

Tenner Anna és Mátyus Gergely